La debutul celei de-a șasea zile a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) 2025, publicul a fost martor la o conferință specială susținută de regizorul de teatru și operă Timofei Kuliabin, care a dialogat cu Octavian Saiu. Discuția s-a concentrat pe spectacolul "În singurătatea câmpurilor de bumbac", prezentat anul trecut la FITS, și pe noua producție a regizorului, "Lungul drum al zilei către noapte", montată la Teatrul Național "Radu Stanca" Sibiu.

O seară memorabilă la Teatrul Național "Radu Stanca"

După conferință, publicul a avut ocazia să vizioneze "Lungul drum al zilei către noapte", o piesă clasică de Eugene O'Neill, regizată de Kuliabin. Spectacolul a fost primit cu entuziasm, fiind aplaudat îndelung de cei prezenți în Sala Mare a Teatrului Național "Radu Stanca" Sibiu.

Detalii despre spectacol

"Lungul drum al zilei către noapte" este o piesă semnată de Eugene O'Neill, inspirată din amintirile propriei tinereți ale autorului. Regizorul Timofei Kuliabin a ales să monteze această piesă la Sibiu, aducând o viziune contemporană asupra textului clasic. Spectacolul beneficiază de o distribuție remarcabilă, cu actori precum Nicu Mihoc, Raluca Iani, Marius Turdeanu și alții. Premiera a avut loc la finalul lunii martie, iar biletele au fost puse în vânzare pe site-ul oficial al teatrului și la Agenția Teatrală din Sibiu.

Evenimente conexe la FITS 2025

Pe lângă conferința cu Timofei Kuliabin, FITS 2025 a oferit și alte evenimente deosebite. Publicul a avut ocazia să vizioneze spectacolul "Cine l-a ucis pe tata?", distins cu premiul UNITER pentru regie, care a fost jucat la Sala Studio cu casa închisă. De asemenea, la Muzeul de Istorie (Casa Altemberger) au început serile de filme realizate în parteneriat cu American International Film Festival (AIFF), unde publicul a vizionat în curtea muzeului filmul "Peggy Sue se mărită", regizat de Francis Ford Coppola, în prezența actriței Kathleen Turner.

FITS 2025 continuă să aducă în fața publicului sibian producții teatrale și cinematografice de excepție, consolidându-și statutul de eveniment cultural de referință în România.


Andrei Lupu

Andrei Lupu are 32 de ani și este jurnalistul principal al publicației azi în Sibiu. Născut în cartierul Trei Stejari, Andrei este un observator atent al vieții din orașul vechi și un narator pasionat al comunității sibiene. Cu o formare în Jurnalism și Comunicare la Universitatea „Lucian Blaga”, el îmbină rigurozitatea presei cu o sensibilitate locală autentică. Fie că acoperă un festival, o decizie din Consiliul Local sau o poveste din cartierele uitate, Andrei aduce știrile orașului cu echilibru, claritate și respect față de cititori.