joi, februarie 29, 2024
AcasăTehnologieRusia, prima reacție oficială în scandalul cu SUA: „Avionul de luptă nu...

-

Rusia, prima reacție oficială în scandalul cu SUA: „Avionul de luptă nu a intrat în contact cu drona”

Rusia a oferit prima reacție oficială cu privire la scandalul dintre aceștia și SUA în ceea ce privește doborârea dronei americane. Liderii de la Kremlin susțin că avionul de luptă rusesc nu a folosit armele de la bord și nici nu au intrat în contact cu aparatul de zbor fără pilot al Statelor Unite.

Rusia a oferit o declarație publică cu privire la incidentul de marți dimineață din Marea Neagră. Oficialii de la Kremlin susțin că SUA a încălcat limitele zonei de regim temporar de utilizare a spațiului aerian stabilite în scopul unei operațiuni militare speciale, comunicate tuturor utilizatorilor spațiului aerian internațional și publicate în conformitate cu normele internaționale.

Reprezentanții Rusiei susțin că avionul de luptă nu a folosit armele de la bord și nici nu a intrat în contact cu drona americană. Aparatul de zbor fără pilot a fost surprind în zona peninsulei Crimeea.

„În dimineața zilei de 14 martie, deasupra Mării Negre, în apropiere de Crimeea, controalele spațiului aerian al Forțelor Aeriene Ruse au detectat zborul unei drone americane MQ-9 în direcția frontierei rusești.

Zborul a fost efectuat cu transponderele dezactivate, încălcând limitele zonei de regim temporar de utilizare a spațiului aerian stabilite în scopul unei operațiuni militare speciale, comunicate tuturor utilizatorilor spațiului aerian internațional și publicate în conformitate cu normele internaționale.

Pentru a identifica intrusul, au fost în aer avioane de luptă din cadrul forțelor de apărare aeriană de serviciu.

În urma unor manevre bruște, în jurul orei 9:30 (ora Moscovei), drona a intrat în zbor necontrolat, cu pierdere de altitudine, și s-a ciocnit cu apa.

Avioanele de luptă rusești nu au folosit armele de la bord, nu au intrat în contact cu drona și s-au întors în siguranță la aerodromul de origine”, au declarat reprezentanții ministerului rus al Apărării, potrivit presei ruse.

Ce spun oficialii SUA despre traseul dronei

Generalul James Hecker, comandantul Forţelor Armate Americane în Europa şi Africa, a explicat faptul că drona americană efectua operațiuni de rutină în spațiul aerian internațional.

„Drona noastră de tip MQ-9 efectua operaţiuni de rutină în spaţiul aerian internaţional, atunci când a fost interceptată şi lovită de un avion rus, antrenând prăbuşirea şi pierderea MQ-9.

Este vorba despre un act periculos şi neprofesionist al ruşilor, care aproape că a provocat prăbuşirea ambelor avioane”, anunţă comandantul Forţelor Armate Americane în Europa şi Africa, generalul James Hecker, potrivit CNN.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole