duminică, decembrie 10, 2023
AcasăTehnologieȘeful ChatGPT vrea sediu în Europa. Sam Altman are de ales între...

-

Șeful ChatGPT vrea sediu în Europa. Sam Altman are de ales între Franța și Marea Britanie

CEO-ul OpenAI, producătorul chatului de Inteligență Artificială (AI) ChatGPT, a vizitat săptămâna trecută Spania, Franța, Polonia, Germania și Marea Britanie. El a vorbit despre reglementarea AI cu factorii de decizie: Pedro Sánchez, Emmanuel Macron, Mateusz Morawiecki, Olaf Scholz și Rishi Sunak, și a căutat locații pentru un birou european OpenAI.

„Avem cu adevărat nevoie de un birou în Europa”, a spus Altman pentru Politico la un eveniment de la Paris. „De asemenea, ne dorim cu adevărat unul.”

Conform viitorului Act al Inteligenței Artificiale a Uniunii Europene, companiile cu utilizatori din UE ar avea nevoie de o prezență în blocul comunitar pentru a colabora cu „autoritățile naționale de supraveghere”, responsabile de implementarea regulamentului. Prin urmare, eventuala alegere a sediului va determina care țară membră îl va supraveghea atunci când vine vorba de aplicarea Legii AI.

De la lansarea sa în noiembrie 2022, ChatGPT de la OpenAI – un chatbot capabil să creeze texte precum melodii, scripturi, articole și software pe baza solicitărilor scrise – a provocat atât optimism, cât și anxietate cu privire la ceea ce înseamnă creșterea AI pentru viitorul omenirii. În timp ce unii s-au minunat de priceperea instrumentului în crearea codului de calculator și eficientizarea muncii de birou, alții se tem că ar putea fi folosit pentru a genera grozave de dezinformare automată, conținut manipulator și materiale părtinitoare – sau chiar pentru a scoate milioane de oameni de la un loc de muncă.

Cu toate acestea, politicienii par dornici să găzduiască cel mai tare laborator AI din lume. În deschiderea evenimentului, ministrul francez al digitalului, Jean-Noël Barrot, a citit o descriere a lui Altman generată de ChatGPT („inovator, influent, vizionar”) înainte de a prezenta Franța drept „mare țară cu inteligență artificială” – răsturnând o listă care includea talent, energie nucleară abundentă. (pentru a alimenta computerele care stau la baza IA) și moștenirea culturală printre bunurile sale.

Altman se mulțumește și cu Anglia

În Marea Britanie, unde Altman a informat și personalul de securitate națională, o persoană familiarizată cu conversația sa cu Sunak, căruia i s-a acordat anonimatul pentru a vorbi despre întâlniri la nivel înalt, l-a descris pe premierul britanic drept „deferent”. Altman încă deliberează unde să găzduiască noul birou.

„Dacă ar trebui să alegi doar pe baza celui mai mare talent în cercetare AI, ai alege Franța”, a spus el. „Dar am fost super impresionat de talentul și energia de pretutindeni.” OpenAI are deja personal care lucrează la Londra, conform LinkedIn, iar în septembrie 2022 a creat o filială în Marea Britanie, conform registrului de afaceri al țării. Cu toate acestea, politicienii par dornici să găzduiască cel mai tare laborator AI din lume. În deschiderea evenimentului, ministrul francez al digitalului, Jean-Noël Barrot, a citit o descriere a lui Altman generată de ChatGPT („inovator, influent, vizionar”) înainte de a prezenta Franța drept „mare țară cu inteligență artificială” – răsturnând o listă care includea talent, energie nucleară din belșug. (pentru a alimenta computerele care stau la baza IA) și moștenirea culturală printre bunurile sale.

În Marea Britanie, unde Altman a informat și personalul de securitate națională, o persoană familiarizată cu conversația sa cu Sunak, căruia i s-a acordat anonimatul pentru a vorbi despre întâlniri la nivel înalt, l-a descris pe premierul britanic drept „deferent”. Altman încă deliberează unde să găzduiască noul birou. „Dacă ar trebui să alegi doar pe baza celui mai mare talent în cercetare AI, ai alege Franța”, a mai spus el.

„Dar am fost super impresionat de talentul și energia de pretutindeni.” OpenAI are deja personal care lucrează la Londra, conform LinkedIn, iar în septembrie 2022 a creat o filială în Marea Britanie, conform registrului de afaceri al țării. În general, însă, Altman a dat un ton optimist cu privire la Legea AI și a spus că ar fi bucuros să se întâlnească cu factorii de decizie din UE – în ciuda faptului că a sărit peste o oprire planificată la Bruxelles în turneul său. El a adăugat că OpenAI se va alătura primului „sandbox” al UE, cu sediul în Spania, unde companiile AI își vor putea testa conformitatea cu reglementările.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole