duminică, aprilie 14, 2024
AcasăSportTAS confirmă: Halep, suspendare redusă la 9 luni. Simona va primi o...

-

TAS confirmă: Halep, suspendare redusă la 9 luni. Simona va primi o sumă importantă de la ITIA

Simona Halep (32 de ani) a scăpat de suspendarea de 4 ani pentru dopaj! Confirmarea oficială a venit, acum câteva minute, printr-un comunicat oficial pus pe site-ul Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS).

Potrivit textului de aici, suspendarea de 4 ani a lui Simona Halep, valabilă până pe 6 octombrie 2026, după decizia Sport Resolutions, a fost redusă la doar 9 luni. Cum a fost posibil acest lucru? După audierile de la TAS, din perioada 7-9 februarie, a fost eliminat al doilea capăt de acuzare, cel cu pașaportul biologic. Arbitrii TAS au considerat că valorile suspecte din testul de sânge au legătură cu operația de nas pe care a suferit-o Simona, spre finalul sezonului 2022.

Drept urmare, a rămas în vigoare doar problema contaminării suplimentului cu colegan cu Roxadustat, Pentru care fosta ocupantă a locului 1 WTA a primit o suspendare de 9 luni. Care a expirat deja, în condițiile în care Simona a fost scoasă din tenis, începând cu octombrie 2022.

Pe lângă faptul că a primit această suspendare redusă la TAS, Halep va primi și cheltuilile de judecată din partea Agenției pentru Integritatea Tenisului (ITIA), în valoare de 20.000 de franci elvețieni, după cum a anunțat TAS.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole