sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăEconomicTinder pleacă din Rusia din cauza încălcării drepturilor omului

-

Tinder pleacă din Rusia din cauza încălcării drepturilor omului

Compania deținătoare a aplicației de întâlniri Tinder, Match Group, a anunțat că își va înceta toate operațiunile în Rusia, comunică agenția France Presse.

 

Conform comunicatului grupului, acesta își va înceta operațiunile în această țară până la 30 iunie, invocând ca motiv al acestei decizii „angajamentul nostru de a susține drepturile omului”.

Având sediul în Texas, Match Group a publicat informația în raportul său anual de impact, care prezintă progresele în ceea ce privește responsabilitatea de mediu și socială.

Mărcile noastre pun în aplicare condițiile de restricționare a accesului la serviciile noastre din Rusia și vor fi implementat complet retragerea lor de pe piața rusă până la 30 iunie”, se arată în raportul dat publictății. Frupul Match a refuzat să răspundă întrebărilor jurnaliștilor de la AFP.

Această plecare a grupului specializat în servicii de întâlniri, cu Tinder, dar și Hinge, Meetic sau match.com, este cel mai recent exemplu de companii occidentale care au ales să plece sau să își suspende activitățile în Rusia în urma invaziei militare a Ucrainei.

Plecările au permis companiilor chineze să preia conducerea, dar și Rusiei să încerce să dezvolte alternative locale, în special în sectorul tehnologic sau al alimentației publice.

Totodată, ieșirea din Rusia a serviciilor Match Group vine într-un moment în care guvernul local își consolidează legislația pentru a reglementa sectorul tehnologic, într-un context de creștere a represiunii politice asupra țării.

Citește și: Elevii chinezi își pot lua o săptămână de vacanţă ca să-şi caute iubite

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole