duminică, iunie 23, 2024
AcasăPoliticUn fost pesedist pus prefect de Olt copiază ideile electorale ale lui...

-

Un fost pesedist pus prefect de Olt copiază ideile electorale ale lui Darius Vâlcov

  • Prefectul Mario De Mezzo anunţă pe Tiktok demararea strângerii de semnături pentru organizarea unui referendum local pentru ca primii cinci metri cubi de apă consumaţi de slătineni să fie subvenţionaţi de municipalitate.
  • Doar că legea permite organizarea de referendum local obligatoriu doar pentru anumite subiecte exacte, cum ar fi dizolvarea consiliului local.
  • Totodată, liberalul venit de la PNL Sector 5 minte din nou prin omisiune deoarece la Slatina e în vigoare o Hotărâre a Consiliului Local din anul 2018 prin care de această măsură beneficiază persoane din anumite categorii vulnerabile.
  • În plus, promisiunea electorală a lui De Mezzo este copiată fără ruşine din campania din anul 2004 a fostului primar Darius Vâlcov, deţinut pentru fapte de corupţie. Actualul prefect se afla atunci în tabăra adversă lui Vâlcov, adică în PSD.

De Mezzo a postat un clip pe Tiktok şi Facebook, filmat într-o locaţie necunoscută, însoţit de aproximativ 20 de persoane, în care anunţă că lansează un referendum. Scopul acestei consultări a populaţiei ar fi ca primii cinci metri cubi de apă consumaţi de fiecare familie sau gospodărie din Slatina să fie subvenţionaţi de Primărie. El a anunţat şi o campanie de strângere de semnături, care nu este nimic altceva decât o campanie electorală mascată, din uşă în uşă.

Prefectul ignoră sau nu cunoaşte legea

Însă, prefectul de Olt ignoră sau nu cunoaşte prevederi clare ale legislaţiei în vigoare. Dacă este să consultăm legile, aflăm că referendumul local se organizează în patru cazuri diferite: consultarea cu privire la unele probleme de interes local deosebit; consultarea cu privire la modificările unităţilor administrativ-teritoriale; consultarea cu privire la demiterea primarului; consultarea cu privire la demiterea consiliilor locale.

Rezultatele referendumurilor locale, ce au ca obiect consultarea cu privire la diverse probleme de interes local deosebit, sunt facultative.

Citeste mai mult pe: Reporter24.ro

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole