miercuri, februarie 28, 2024
AcasăTehnologieVine primăvara În România! Ne aşteaptă temperaturi neobișnuite pentru această perioadă

-

Vine primăvara În România! Ne aşteaptă temperaturi neobișnuite pentru această perioadă

Vremea se schimbă radical în România. După un ger care crapă pietrele, meteorologii anunţă temperaturi primăvăratice. Mercurul în termometre va ridica până la 16 grade.

Vremea se schimbă radical în România. Trecem de la ger, la temperaturi de primăvară. Directorul ANM, Elena Mateescu, a prezentat prognoza meteo pentru începutul lunii februarie.

Directorul ANM a anunţat valori de 14-15 grade.

România

Vremea ne aduce surprize după ianuarie

Dacă de 1 februarie valorile de temperaturi vor atinge în partea de sud, sud-est și est a României 11-12 grade Celsius.

Același ecart și în zilele următoare, duminică vorbim deja de valori de 14-15 grade. Iar săptămâna următoare, luni, așa cum arată informațiile la acest moment, 15-16 grade în sudul extrem.

În Bucureşti vom avea maximă de 14-15 grade.

Iarna nu se lasă dusă

Până atunci însă, vorbim de o vreme geroasă noaptea și dimineața, o nouă noapte foarte rece, cu valori de temperaturi în depresiuni în jurul la -20 posibil -21 de grade. Aşa cum am avut și în această dimineață la Întorsura Buzăului. Acestea au fost cele mai coborâte valori de până în prezent din această iarnă.

Marţi, de asemenea, va fi o zi foarterece, maxime între -2 până la 7 grade. Iar minimele în continuare, în noaptea de marți spre miercuri, spre -20 de grade în depresiuni.

Ultima zi a lunii ianuarie va fi cu valori de temperaturi în creștere ușoară.

„Deja vorbim de maxime între -1 până la 12 grade și minime între -8 până la 0 grade. Cel mult -15 grade în zonele depresionare din Carpații Orientali”, a declarat Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3 CNN.

România

Cum va fi vremea în februarie

În intervalul 5 – 12 februarie, temperaturile medii vor fi mai ridicare decât cele specifice perioadei. Vremea caldă se va manifesta în regiunile extracarpatice și local în cele vestice, nord-vestice și centrale. În restul teritoriilor, temperaturile vor fi în general apropiate de cele normale.

Temperatura medie a aerului în intervalul 12 – 19 februarie va avea valori în jurul celor specifice perioadei. Vor fi valori, posibil, ușor mai scăzute, în zonele montane, dar și ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nord- vestice și centrale, dar mai ales în zonele montane aferente. În rest, precipitațiile se vor încadra în limitele apropiate de normal.

În săptămâna 19 – 26 februarie, mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații, estimate pentru acest interval, vor avea o tendință ușor excedentară în cea mai mare parte a țării.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole