vineri, decembrie 8, 2023
AcasăEconomicArcelorMittal a oprit temporar producţia la oţelăria sa din Bosnia

-

ArcelorMittal a oprit temporar producţia la oţelăria sa din Bosnia

ArcelorMittal a anunţat vineri că a oprit temporar producţia la oţelăria sa din Bosnia şi la minele care furnizează minereu de fier, din cauza scăderii cererii pe piaţa europeană a oţelului, transmite agenția Reuters, citată de Agerpres.
Compania, care produce anual aproximativ 700.000 tone oţel lichid şi are aproximativ 2.200 de angajaţi, a precizat că cererea este redusă pe piaţa europeană, din cauza consumului scăzut de oţel, care a început în 2022, după declanşarea războiului din Ucraina, a preţurilor ridicate la energiei, a inflaţiei şi a majorării costurilor de producţie.
Uzina ArcelorMittal din oraşul Zenica a oprit sâmbăta trecută activitatea la principalul furnal şi apoi a oprit gradual producţia în alte sectoare, după ce a luat în considerare toate opţiunile disponibile.
“ArcelorMittal Zenica intenţionează să continue operaţiunile în ritm normal de îndată ce va reveni cererea la un nivel care să permită afaceri sustenabile. Cererea s-a înrăutăţit în semestrul doi din 2023, şi tendinţa va continua, din cauza incertitudinilor economice provocate de inflaţia ridicată”, a anunţat compania într-un comunicat pentru Reuters.
De asemenea, a informat firma, cotele de vânzări au fost limitate, în urma măsurilor impuse de Uniunea Europeană, iar producătorii de oţel trebuie să concureze cu produsele mai ieftine din oţel importate din Turcia.
Livrările de la mina Omarska către oţelăria ArcelorMittal din oraşul Zenica au fost oprite. Aici lucrează aproximativ 850 de angajaţi.
ArcelorMittal a informat că din 2020 a majorat salariilor cu 32%, în contextul inflaţiei ridicate.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole