sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăEconomicFirma de consultanță în domeniul riscului Marsh McLennan anunță o colaborare cu...

-

Firma de consultanță în domeniul riscului Marsh McLennan anunță o colaborare cu guvernul ucrainean, băncile și asigurătorii pentru servicii de asigurare pentru transportul de cereale în Marea Neagră

Marsh McLennan (NYSE: MMC), firmă de servicii profesionale în domeniile riscului, strategiei și resurselor umane, în colaborare cu guvernul ucrainean, Agenția de Credit pentru Export a Ucrainei, Ukreximbank, Ukrgasbank și DZ Bank au anunțat lansarea unei noi facilități – Unity – pentru a oferi asigurări care susțin exportul de cereale și alte produse alimentare critice din porturile Ucrainene situate la Marea Neagră.
Asigurată de companii care activează la Lloyd’s of London, Unity va oferi până la 50 de milioane de dolari SUA în asigurări pentru nave și protecție separată și indemnizație (P&I) pentru riscul de război. Ukreximbank, Banca de Export-Import a Ucrainei și banca de stat ucraineană Ukrgasbank vor furniza scrisori de credit standby, fiecare confirmată de DZ Bank, pentru a susține facilitățile care sunt sprijinite de Ministerul Economiei al Ucrainei, oferind proprietarilor de nave și transportatorilor asigurări de risc de război în absența coridoarelor sigure.
Firma globală de avocatură Norton Rose Fulbright a furnizat servicii de consultanță.
La fel ca și facilitatea “As One” lansată în iulie 2022 pentru a oferi asigurări în cadrul inițiativei Black Sea Grain, care acum nu mai există, Marsh va extinde noua facilitate Unity către clienții brokerilor înregistrați la Lloyd’s of London, pentru a oferi sprijin suplimentar eforturilor umanitare în curs și pentru a ameliora presiunea continuă asupra lanțurilor de aprovizionare și securității alimentare globale.
Potrivit inițiatorilor, lansarea acestei facilități de asigurare ar urma să fie benefică, în special, pentru țările în curs de dezvoltare care cumpără o mare parte dintre cerealele Ucrainei
Denys Shmyhal, prim-ministrul Ucrainei, spune că lansarea facilității Unity va permite Ucrainei să continue aprovizionarea cu alimente esențiale către țările în curs de dezvoltare. “În plus, noua facilitate menține menține Marea Neagră deschisă pentru comerțul internațional. Parteneriatul dintre guvernul ucrainean, Marsh McLennan și Lloyd’s of London este un semn de încredere în economia noastră și demonstrează că Ucraina este deschisă pentru afaceri”, a comentat premierul.
Lansarea facilității urmează anunțului din luna iunie, când Marsh McLennan s-a angajat să furnizeze servicii în mod pro bono guvernului ucrainean, care include construirea unei platforme  de date pentru evaluarea riscurilor de război în Ucraina, servicii de consultanță strategică de la Oliver Wyman și
modelarea reasigurării în caz de catastrofă de la Guy Carpenter.
“Crearea acestui parteneriate public-privat, cu asiguratori care lucrează în tandem cu guvernul ucrainean și cu băncile locale, va accelera reluarea urgentă a exporturilor vitale de cereale în contextul efectelor în curs ale acestui conflict brutal. Structura unică a Unity va permite underwriterilor să stabilească prețuri la niveluri mai accesibile decât cele consemnate în ultimele luni”, a declarat Marcus Baker, Global Head of Marine, Cargo & Logistics, Marsh.
 

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole