duminică, aprilie 14, 2024
AcasăTehnologieAvertismentul Germaniei pentru Europa: ”Trebuie să ne protejăm de atacuri militare. Fiecare...

-

Avertismentul Germaniei pentru Europa: ”Trebuie să ne protejăm de atacuri militare. Fiecare zi este o zi a morții”

Avertismentul Germaniei pentru Europa: Vicecancelarul federal german Robert Habeck a declarat că, în pofida faptului că mulţi speră la un sfârşit rapid şi paşnic al războiului declanşat de Rusia împotriva Ucrainei, Germania trebuie să fie pregătită să se apere în faţa unor atacuri militare.

Avertismentul Germaniei pentru Europa: „Tânjim după pace. Da. Însă răspunsul sincer şi amar este că, probabil, nu va fi un final rapid, fericit, chiar dacă noi ne dorim contrariul”, a spus Habeck într-un video postat vineri pe reţeaua socială X, fosta Twitter.

De aceea, a continuat el, ar fi bine ca Germania să investească mai mult în propria securitate.

„Noi, Germania, Uniunea Europeană, trebuie să ne protejăm peste tot, inclusiv de atacuri militare”, a declarat vicecancelarul federal german.

Războiul declanşat de preşedintele rus Vladimir Putin împotriva Ucrainei este cel mai sângeros pe care îl cunoaşte Europa din 1945 încoace.

„Fiecare zi este o zi a morţii şi nu se întrezăreşte capătul. Dimpotrivă, Rusia lui Putin virează complet spre economia de război şi îşi sporeşte masiv producţia de arme”, a continuat Habeck, care este şi ministru al economiei.

”Oamenilor le este frică de escaladarea războiului. Și eu sunt îngrijorat”

În ultimele săptămâni au existat în Germania discuţii referitoare la natura şi extinderea sprijinului pentru Ucraina, „unele dintre ele amare şi altele jignitoare”, a spus Habeck, înainte de a le evalua din punctul său de vedere.

„M-am pronunţat mai demult în favoarea livrării de arme Ucrainei şi încă susţin că noi trebuie să continuăm să-i sprijinim (pe ucraineni) cu tot mai mult echipament militar”, a declarat Habeck.

Cu toate acestea, el dă asigurări că respectă o poziţie care are o concluzie diferită decât a lui în ceea ce priveşte livrările de arme către Ucraina, din raţiuni morale sau convingeri religioase.

„Înţeleg prea bine că oamenilor le este frică de escaladarea războiului. Şi eu sunt îngrijorat”, a continuat vicecancelarul federal german.

„Problema este ce atitudine şi ce acţiune este necesară pentru a contracara această ameninţare. Guvernul va trebui să se ocupe de aceasta în mod continuu”, a mai spus el.

”Dacă Putin va avea succes cu războiul din Ucraina, el va continua”

Habeck a atenţionat de asemenea împotriva „îngheţării războiului”. „Din câte înţeleg, există discuţii să se îngheţe războiul având în vedere numărul mare de victime, însă această poziţie ignoră faptul că doar ucrainenii pot decide ce preţ vor ei să plătească şi când vor ei să obţină o încetare a focului sau să pună capăt războiului”, a subliniat el.

Liderul grupului parlamentar al Partidului Social Democrat (SPD), Rolf Mutzenich, a vorbit despre „îngheţarea” conflictului – cu alte cuvinte, o încetare a focului pentru a permite o soluţie negociată. El a fost aspru criticat pentru această poziţie.

Potrivit lui Habeck, Vladimir Putin vrea să distrugă unificarea şi unitatea Europei. „Dacă Putin va avea succes cu războiul din Ucraina, el va continua”, a atenţionat el.

Iată de ce este important pentru securitatea Germaniei şi pacea în Europa ca Ucraina să se apere cu succes şi ca Germania să ajute, a conchis vicecancelarul federal german.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole