joi, iunie 13, 2024
AcasăActualitateBucuria Nașterii Domnului a fost vestită în Catedrala Mitropolitană de peste 700 de...

-

Bucuria Nașterii Domnului a fost vestită în Catedrala Mitropolitană de peste 700 de elevi

Nașterea Domnului  a fost vestită joi 14 decembrie la Catedrala mitropolitană din Sibiu de peste 20 de cete de colindători provenind din 30 de școli din Sibiu, Marginimea Sibiului, Valea Hartibaciului, zona Avrigului, Mediaș din Arhiepiscopia Sibiului au sosit în locaşul de cult din inima cetăţii transilvănene, unde au fost primite de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului. La ceas de seară, peste 700 de copii din școlile din județul Sibiu au umplut Catedrala alături de părinți, bunici și susținători pentru a se bucura împreună de Vestea Nașterii Domnului.


Seara a adus un regal de colinde, zâmbete și bucurie în Catedrala „Sfintei Treimi” din Sibiu unde peste 700 de copii însoțiți de profesorii de religie și muzică din instituțiile de învățământ din județul Sibiu, în prezența inspectorului școlar general ISJ Sibiu  prof. Novac Emilian-Marius, și coordonați de către consilierul eparhial pe probleme de învățământ, prof. Dr. Sorin Joantă, alături de inspectorul școlar pentru religie din județul Sibiu, prof. Gabriela Frățilă, au transformat catedrala într-un „cer senin de îngeri”!

„În această perioadă în care ne umplem sufletele cu bucurie, cu căldură, cu tot ce ne dorim mai bun pentru a-L primi așa cum se cuvine pe Pruncul ce se naște an de an în ieslea Betleemului și, de asemenea, în sufletele noastre. V-ați strâns cu mic, cu mare din toate părțile județului, din școlile din Sibiu și parcă an de an, sunt tot mai mulți colindători care vin cu bucurie să vestească Nașterea Mântuitorului aici și mai mult de atât, pentru a primi și binecuvântarea Înaltpreasfinției Voastre, pentru a face așa cum se cuvine ca în prag de mare sărbătoare și de mare praznic al Nașterii Domnului, să poată colinda cu binecuvântare, așa cum șade bine creștinului ortodox.”, a deschis seria de cuvântări consilierul eparhial pe probleme de învățământ, prof. Dr. Sorin Joantă.

Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului i-a binecuvântat și i-a îndemnat să ducă bucuria aceasta în casele de unde au plecat, în vecinătate, pentru ca bucuria să nu fie un act personal să fie un act al comuniunii, al comunității noastre eclesiale. Fiecărui copil a oferit cate o ciocolată, o iconiță și o carte de rugăciuni pentru tineri.

„Biserica a rânduit ca  după Sfântul Nicolae, să se înceapă nu doar pregătirea, ci și vestirea Nașterii Domnului prin colinde, întâi de toate, un omagiu pe care îl aduceți Pruncului nou născut în peștera Betleemului, a Pruncului care se va naște în sufletul fiecăruia dintre noi dacă acceptăm. Este în același timp o mărturie a pregătirii pe care o faceți și a tinereții, a bucuriei, când vă vedem pe voi avem sentimentul acesta al mulțumirii lui Dumnezeu față de viitorul Bisericii.”, a spus ierarhul.

Cetelor de colindători adunate în Catedrala „Sfânta Treime” din Sibiu li s-a adresat în continuare inspectorul școlar general ISJ Sibiu  prof. Novac Emilian-Marius ce le-a urat de pe acum Sărbători Fericite!

„Prin glasul vostru, prin bucuria și veselia sufletului vostru, un colind sărbătorind, ca în fiecare an, Nașterea Mântuitorului nostru Iisus Hristos. Mă bucur foarte mult să vă văd într-un număr atât de mare, cum spuneam, în fiecare an numărul vostru crește, ceea ce înseamnă că drumul vostru spre biserică este binecuvântat în fiecare an cu număr atât de mare de copii, de elevi, de toate ciclu de învățământ, de la cei mai mici până la cei mari. Vă mulțumesc foarte mult! Vă doresc tuturor sărbători frumoase, cu sănătate, cu împlinire și cu succes mai departe la școală! Sărbători fericite tuturor! ”, a subliniat inspectorul școlar general ISJ Sibiu  prof. Novac Emilian-Marius.

sursa info, foto: Mitropolia Ardealului

Stirea Bucuria Nașterii Domnului a fost vestită în Catedrala Mitropolitană de peste 700 de elevi a aparut pe Sibiu Independent.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole