vineri, mai 24, 2024
AcasăActualitateCOD GALBEN - Ninsori puternice și viscol în Sibiu

-

COD GALBEN – Ninsori puternice și viscol în Sibiu

Din păcate primăvara se pare că întârzie să apară, întrucât meteorologii au emis trei noi avertizări de Cod galben pentru România, avertizări ce vor fi în vigoare de sâmbătă seara până luni la ora 15:00.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie, prima avertizare de Cod galben intră în viguare de sâmbătă de la ora 23:00. Se preconizează ninsori, cu depunere consistentă de zăpadă în Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali, dar și la altitudini mai mari de 1700 m în Carpații Meridionali, zonă unde se așteaptă intensificări ale vântului, cu rafale ce pot atinge și 100 km/h. În Carpații Meridionali de Curbură, la altitudini sub 1700 m vor predomina ploile și vor fi depuneri de polei.

Cea dea doua alertă va intra în viguare în intervalul sâmbătă ora 23:00 – duminică ora 18:00. Se așteaptă ninsori abundente, cu un strat de zăpadă în medie de 10-12 cm, în județele Hunedoara, Alba, Sibiu, Cluj, Suceava și Neamț. Precipitații moderate cantitativ se vor defășura în Crișana, Maramureș, Banat și în restul Transilvaniei. Ploi se preconizează și în regiunile sudice, unde se așteaptă ca în după-amiază și seara zilei de duminică (26 februarie), să aibă loc ploi cu averse și chiar și descărcări electrice.

A treia avertizare, vizează din nou Maramureșul, Banatul și o mare parte din Transilvania, dar și jumătatea de nord a Moldovei, care se va confrunta cu ninsori și depuneri ce pot avea și între 10 și 20 cm grosime. Această alertă va fi în viguare de duminică ora 18:00 până luni ora 15:00.

Potrivit ANM, Codul galben va fi menținut până sâmbătă ora 16:00. Vor avea loc ploi și acumulări de cantități de apă de 25-40 l/mp, iar izolat se vor depăși 50-60 l/mp. Zonele afectate vor fi în Crișana și local în Banat, Maramureș, în nordul Transilvaniei, la altitudini sub 1500 m în zona Carpaților Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali.

Intensitatea vântului va crește din cauza rafalelor puternice, astfel încât la altitudini mai mari de 1700 m vor avea loc ninsori, iar rafalele vor atinge și 100 km/h. Și în restul zonei montane se preconizează intensificări ale vântului, cu viteze între 70 și 80 km/h.

Articole SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole