sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăExterneTurcia - lovită din nou de un cutremur de peste 5 grade

-

Turcia – lovită din nou de un cutremur de peste 5 grade

Se pare că epicentrul seismului a fost localizat în districtul Bor, care se află la aproximativ 350 de km vest de regiunea afectată de cele două cutremure de 7.8 și 7.5 grade pe scara Richter în 6 februarie.

Acest cutremur a avut o intensitate de 5.2 grade pe scara Richter, iar pentru moment nu au apărut informații despre victime sau alte pagube materiale.

Conform Autorității turce pentru dezastre (AFAD), începând de vineri seară au avut loc cel puțin 7 cutremure, cu o magtitudine de peste 4 grade, iar cutremurele ce au avut loc pe 6 februarie au cauzat peste 9.000 de replici, afectând peste 173.000 de clădiri și lăsând fără locuință peste 2 milioane de oameni.
Cutremurele din Turcia și Siria au dus la moartea a peste 50.000 de persoane.

Provincia Hatay a fost zguduită, din cauza a două cutremure ce au avut loc pe 20 februarie, în urma cărora 8 persoane au decedat și peste 300 au fost grav rănite.

Situația nu pare să se îmbunătățească prea curând mai ales din cauza numărului mare de persoane, care au rămas fără un adăpost. Președintele Recep Tayyip Erdogan a anunțat că dorește începerea reconstruirii locuințelor, ce ar trebui finalizate în termen de un an, deși experții tin să menționeze că autoritățile ar trebui să țină cont de siguranță mai presus de toate.

Autoritățile turce au afirmat că au trimis deja mai multe corturi pentru cei rămași fără adăpost, dar se pare că au fost raportate mai multe probleme, din cauza accesului la acestea.

Articole SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Articole