miercuri, februarie 28, 2024
AcasăTehnologieDronele ucrainene spulberă tancurile rusești T-72 și T-55. Stalin credea că sunt...

-

Dronele ucrainene spulberă tancurile rusești T-72 și T-55. Stalin credea că sunt „invincibile”

Dronele ucrainene spulberă tancurile rusești. Forțele ucrainene s-au specializat în atacurile cu drone asupra țintelor rusești care devin foarte rapid mormane de „fiare vechi” pe front.

Soldații Brigăzii a 3-a „Spartan” a Gărzii Naționale din Ucraina organizat un atac cu dronele ucrainiene aupra tancurilor rusești T-72 și T-55 trimise din nou „în serviciu” pe linia frontului în Ucraina.

Dronele ucrainene spulberă tancurile rusești T-72 și T-55. Stalin credea că sunt „invincibile”

Primima dată când a fost distrus un T-55 a fost înregistrat la 5 august 2023. Iar de atunci distrugerea acestor tancuri a devenit „o simplă formalitate”pentru forțele ucrainene.

Reamintim că revenirea în serviciu a tancurilor T-54 și T-55 pentru nevoile armatei ruse a fost raportată încă din martie 2023.

Cel mai probabil, rușii folosesc tancurile T-54 și T-54 pentru foc indirect, precum și T-62.

Putin atacă Ucraina cu tancurile lui Stalin

Tancurile sovietice T-54 și T-55 sunt de obicei împărțite sub doi indici ca două modele diferite, dar de fapt fac parte din aceeași familie de vehicule de luptă. Aceste tancuri au fost modernizate în mod constant și au avut modificări de design, rămânând conceptual același tanc.

T-54/T-55 sovietic poate fi diferențiat de T-62 ulterior prin „spațiul” specific dintre prima și a doua roată de boghiu din față. O altă trăsătură este frâna de bot la capătul țevii tunului D-10T și „capacul” convex specific al radiatorului de pe acoperișul turelei.

În prezent, trei uzine de blindate sunt angajate în restaurarea tancurilor în Rusia, dar numai una dintre ele este specializată în repararea unor vehicule precum T-55 și T-62. Aceasta este o uzină de reparații pentru blindate 103, așa că vehiculele vor fi livrate acolo.

Principalele dezavantaje ale T-54 și T-55 sunt un nivel critic scăzut de protecție, lipsa telemetrelor și a computerelor balistice, vizoare primitive și un sistem inferior de stabilizare a tunurilor.

Reamintim faptul că Forțele Armate ale Ucrainei folosesc tancurile M-55S în modernizarea slovenă. În timpul modernizării, tancurile au primit un nou tun L7 de 105 mm cu manșon termic și alte sisteme suplimentare.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole