duminică, iulie 21, 2024
AcasăEconomicEngie şi Amazon au inaugurat cea mai mare fermă agrovoltaică din Italia

-

Engie şi Amazon au inaugurat cea mai mare fermă agrovoltaică din Italia

Compania franceză Engie şi Amazon au inaugurat vineri cea mai mare fermă agrovoltaică din Italia, pentru a furniza energie verde unităţii italiene a gigantului de comerţ electronic, transmite agenția Reuters, citată de News.ro. Ferma de energie solară, în apropiere de oraşul sicilian Trapani, va crea energie prin panouri fotovoltaice amplasate la înălţime deasupra solului, pentru a permite cultivarea în câmpurile de dedesubt.
Engie şi Amazon au semnat un acord corporativ de cumpărare a energiei în baza căruia cea mai mare parte a energiei create de centrala de 66 de megawaţi (MW) va merge către grupul de comerţ electronic, au spus aceştia într-o declaraţie comună. Restul va merge la reţeaua electrică italiană.
Cele două companii au convenit, de asemenea, să înceapă să producă energie verde dintr-o altă fermă agrovoltaică din Sicilia, până la sfârşitul acestui an, pentru a atinge o capacitate instalată totală de 104 MW cu cele două centrale.
Cele două instalaţii vor ajuta la economisirea a peste 62.000 de tone de emisii de CO2 pe an, conform estimărilor Engie.
Amazon Italia intenţionează să îşi alimenteze toate activităţile cu energie regenerabilă până în 2025.
Filiala italiană a Engie îşi propune să atingă o capacitate verde instalată de 2 gigawaţi (GW) până în 2030, a declarat CEO-ul său, Monica Iacono, într-un comunicat.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole