joi, iunie 13, 2024
AcasăTehnologieGoogle va șterge din nou conturi. Procesul începe chiar în această săptămână

-

Google va șterge din nou conturi. Procesul începe chiar în această săptămână

Google va șterge din nou conturi. Procesul începe chiar în această săptămână

Compania Google va începe, vineri, să șteargă conturile care au fost inactive vreme de cel puțin doi ani.
În mai, gigantul tech a anunțat această nouă politică, motivând că este menită se prevină riscurile de securitate.

„Constatările interne arată că există o probabilitate mai mare ca acele conturi mai vechi să se bazeze pe parole reciclate și să utilizeze mai puțin măsuri de securitate actualizate, cum ar fi verificarea în doi pași, ceea ce le face mult mai vulnerabile la probleme precum phishing, hacking și spam”, notează CNN.

Google a trimis avertismente utilizatorilor respectivi încă din luna august, cu mai multe alerte trimise la conturile afectate și la e-mailurile de rezervă furnizate de utilizatori.

Există, însă, câteva excepții

În cadrul unei abordări etapizate, primele conturi care vor fi șterse sunt cele care au fost create și apoi nu au mai fost revizuite de către utilizator, a transmis Google în luna mai.

„Dorim să vă protejăm informațiile private și să prevenim orice acces neautorizat la contul dvs. chiar dacă nu mai folosiți serviciile noastre”, a scris Google într-o actualizare a politicii din august.

Conturile Google includ totul, de la Gmail, la Docs, Drive și Photos, ceea ce înseamnă că tot conținutul din suita Google a unui utilizator inactiv riscă să fie șters.

Există câteva excepții de la această mutare de ștergere: Conturile cu canale YouTube, cele cu solduri rămase pe carduri cadou, cele folosite pentru a achiziționa un obiect digital, cum ar fi o carte sau un film, și cele care au publicat aplicații care sunt active pe o platformă precum magazinul Google Play, a declarat compania în august.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole