duminică, aprilie 14, 2024
AcasăTehnologieÎngrijorări cu privire la Inteligența Artificială. Ce spune șeful Nvidia despre evoluția...

-

Îngrijorări cu privire la Inteligența Artificială. Ce spune șeful Nvidia despre evoluția AI în următorii cinci ani

Inteligența Artificială ar putea să gândească ca oamenii în doar cinci ani, susține directorul executiv al Nvidia, Jenseng Huang. Acest lucru este mai aproape decât și-ar fi imaginat cineva.

Șeful Nvidia susține că Inteligența Artificială va gândi ca oamenii în doar cinci ani

În prezent, Huang conduce cel mai important producător mondial de cipuri de inteligență artificială. În cadrul unui forum economic organizat la Universitatea Stanford, șeful Nvidia a răspuns la o întrebare cu privire la cât timp ar mai fi nevoie ca ale noastre computere să gândească la fel ca oamenii.

În cazul în care definiția reprezintă capacitatea de a trece testele umane, Huang susține că inteligența artificială va ajunge la acest prag cât mai curând.

„Dacă i-aș da unei inteligențe artificiale … fiecare test pe care ți-l poți imagina, faci acea listă de teste și o pui în fața industriei informatice cred că în cinci ani ne vom descurca bine la fiecare dintre ele”, a spus el, potrivit Reuters.

Nvidia a depășit vineri valoarea de piață de 2.000 de miliarde de dolari, fiind depășită doar de Microsoft și Apple.

Fabricile de cipuri, o necesitate pentru realizarea obiectivelor

Pentru ca inteligența artificială să-și realizeze scopurile, Sam Altman, directorul executiv al OpenAI, creatoarea ChatGPT, susține că este nevoie de mult mai multe fabrici pentru realizarea cipurilor.

Huang a spus că și el crede că este nevoie de un număr mai mare de fabrici, însă a subliniat că fiecare cip va deveni mai bun odată cu trecerea timpului, motiv pentru care numărul de cipuri necesare va fi limitat.

„Vom avea nevoie de mai multe fabrici. Cu toate acestea, nu uitați că îmbunătățim, de asemenea, algoritmii și procesarea (inteligenței artificiale) enorm de mult în timp”, a declarat Huang.

„Nu este ca și cum eficiența calculatoarelor ar fi cea de astăzi și, prin urmare, cererea este atât de mare. Îmbunătățesc calculul de un milion de ori în 10 ani”, a mai spus el.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole