luni, februarie 26, 2024
AcasăTehnologieMinistrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov: „Suntem deja un membru de facto...

-

Ministrul ucrainean al Apărării, Oleksii Reznikov: „Suntem deja un membru de facto al NATO”

„În urmă cu un an, m-am temit că lumea va obosi din cauza războiului”, spune Oleksii Reznikov „Cu toate acestea, astăzi pot spune cu încredere că nu există oboseală în Occident. Partenerii noștri susțin în unanimitate că vor fi alături de noi până la victoria completă a Ucrainei.”

Oleksii Reznikov spune că Land for peace (pământ pentru pace) nu este o soluție pentru majoritatea covârșitoare a ucrainenilor

El definește această victorie referindu-se la recucerirea totală a teritoriului Ucrainei, așa cum este consacrat de granițele sale recunoscute la nivel internațional din 1991, inclusiv Crimeea.

Însă, la Washington, lumea începe să pledeze pentru ca Kievul să cedeze teritoriul pentru a pune capăt mai repede războiului sau să fie forțat de SUA și Europa să facă acest lucru prin reținerea asistenței militare cruciale.

Land for peace (pământ pentru pace) nu este o soluție pentru majoritatea covârșitoare a ucrainenilor, un sondaj realizat la mijlocul lunii februarie arătând că 87% dintre aceștia se opun acestei perspective. Reznikov exclude categoric o astfel de eventualitate.

Înainte de război, posibilitatea ca Ucraina să se alăture NATO a fost considerată de mulți din Occident ca fiind prea provocatoare pentru Putin, dacă nu cumva a fost una dintre motivațiile pentru lansarea războiului.

Cu toate acestea, Reznikov crede că o consecință neintenționată a invaziei este că nu a făcut decât să aducă Ucraina mai aproape de alianță.

„Suntem deja un membru de facto al NATO”, spune Reznikov, într-un interviu pentru Yahoo News, o replică pe care a folosit-o și în alte interviuri din ultima vreme.

„Și nu am nicio îndoială că vom deveni în cele din urmă unul de jure. Din partea noastră continuăm o muncă, pentru a cărei îndeplinire comună a fost fondat NATO. Există deja un grad ridicat de interoperabilitate între sistemele noastre militare și cele ale NATO.”

El atrage atenția asupra evoluției retoricii secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, de acum un an până în prezent.

„Locul potrivit al Ucrainei este în NATO”, a declarat Stoltenberg la 20 aprilie, în prima sa călătorie la Kievul aflat în război, adăugând că toți aliații sunt de acord că aderarea Ucrainei este doar o chestiune de timp.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole