vineri, decembrie 8, 2023
AcasăSocialPSD și PNL s-au înțeles pe legea pensiilor. Ciolacu și Ciucă anunță...

-

PSD și PNL s-au înțeles pe legea pensiilor. Ciolacu și Ciucă anunță că au găsit bani

Liderii PSD și PNL au anunțat luni, după o ședință a coaliției de guvernare, „clarificarea” tuturor „aspectelor” legate de legea pensiilor, inclusiv cele legate de găsirea surselor de finanțare. Astfel, noul proiect de lege care prevede majorarea pensiilor și care a provocat un scandal în cadrul coaliției, va fi trimis în Parlament pentru a fi adoptat.

„Toate aspectele legate de Legea pensiilor, inclusiv cele privitoare la sursele de finanțare, au fost clarificate în ședința Coaliției din această după-amiază. Prin urmare, Legea intră în line dreaptă în Parlament, fiind susținută de întreaga Coaliție”, a declarat premierul și liderul PSD, Marcel Ciolacu, într-o postare publicată pe Facebook.

„Totodată, am decis ca, împreună cu domnul președinte Ciucă, să depunem cât mai repede un proiect pentru combaterea evaziunii fiscale și creșterea încasărilor la buget. Îi asigur pe pensionari că ne vom ține de cuvânt! Pensiile vor fi indexate, iar inechitățile eliminate prin recalculare”, a adăugat Ciolacu.

Liderul PNL, Nicolae Ciucă, a spus că „au fost clarificate toate elementele legate de sustenabilitatea finanțării măsurilor cuprinse în noua lege a pensiilor”.

„În ședința Coaliției de astăzi am stabilit, împreună cu partenerii de guvernare, care vor fi liniile cele mai importante pe care se va întocmi proiectul bugetului consolidat pe 2024. În cadrul discuțiilor, am susținut ca prioritatea în dezbaterile legate de finanțarea ministerelor să o aibă portofoliile Sănătății și al Educației și cu acestea vom începe discuțiile în zilele următoare. Echipa liberală prezentă la ședința coaliției a susținut ca în proiectul de buget pe 2024 să se prevadă foarte clar continuarea investițiilor, întâietate având banii care vor fi alocați celor trei mari linii de finanțare: Programul Național «Anghel Saligny», Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) și proiectele derulate prin Compania Național de Investiții (CNI)”, a mai spus Ciucă. Ciucă și Ciolacu au discutat, de asemenea, despre „construcția bugetului pentru anul viitor”, salariile din Educație și Sănătate și reorganizarea ministerelor Agriculturii și Mediului.

Ciucă și Ciolacu au discutat, de asemenea, despre „construcția bugetului pentru anul viitor”, salariile din Educație și Sănătate și reorganizarea ministerelor Agriculturii și Mediului.

„Se urmărește flexibilizarea proceselor de decizie, pentru ca structurile instituționale să devină mai eficiente, cheltuind mai puțini bani publici. În același registru, am discutat despre îmbunătățirea colectării. Astfel, împreună cu premierul Marcel Ciolacu vom semna și depune în Parlament un proiect de lege privind combaterea evaziunii fiscale”, a adăugat Nicolae Ciucă.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole