sâmbătă, aprilie 13, 2024
AcasăTehnologieSemnul care îți arată că telefonul tău este ascultat. Doar așa poți...

-

Semnul care îți arată că telefonul tău este ascultat. Doar așa poți afla dacă cineva are acces la datele tale

Cei care vor să își dea seama dacă telefonul lor sunt ascultate trebuie să fie atenți la anumite semne. Utilizatorii pot accesa Setări și Confidențialitate pentru a dezactiva accesul oricăreia dintre aplicații la microfon și cameră.

Cea mai recentă actualizare a software-ului iPhone de la Apple le permite utilizatorilor să vadă dacă una dintre aplicațiile lor sunt ascultate sau urmărite. Lansat săptămâna aceasta, iOS 14 afișează un mic punct portocaliu în colțul de sus al ecranului iPhone-ului pentru a informa utilizatorii că microfonul este activat sau chiar ascultat de alte persoamne. Este vorba de punctul mic, dar vizibil, care apare chiar deasupra barelor de semnal și lângă indicatorul bateriei.

Punctul se schimbă în verde închis când camera este activată, iar așa utilizatorii își pot da seama dacă telefonul lor este urmărit. Punctul portocaliu este un indicator important ce sugerează că alte aplicații spionează datele din smartphone-ul tău. Utilizatorii iPhone pot accesa Setări și Confidențialitate pentru a dezactiva accesul oricăreia dintre aplicații la microfon și cameră.

„Siguranța este un drept fundamental al omului și se află în centrul a tot ceea ce facem. De aceea, cu iOS 14 vă oferim mai mult control asupra datelor pe care le partajați și mai multă transparență în modul în care sunt utilizate. Un indicator apare în partea de sus a ecranului ori de câte ori o aplicație folosește microfonul sau camera dumneavoastră”, precizează Apple pe site-ul său.

telefoanulSemnul care îți arată că telefonul tău este ascultat. Doar așa poți afla dacă cineva are acces la datele tale

Utilizatorii iPhone pot accesa și Centrul de control al telefonului pentru a vedea dacă o aplicație a folosit recent microfonul sau camera. Ei pot interzice accesul aplicațiilor la camera și microfonul lor sau pot șterge aplicațiile definitiv.

O altă actualizare cu care vine iOS 14

O altă actualizare cu care vine iOS 14 este posibilitatea de a menționa o locație aproximativă. Pentru a activa această funcție, utilizatorii iOS 14 trebuie să acceseze Setări, Confidențialitate și Servicii de localizare și apoi să selecteze aplicația din listă. iOS 14 a fost lansat miercuri, în urma evenimentului „Time Flies” al Apple, care a dezvăluit și noul Apple Watch Series 6, iPad Air și iPad-ul din generația a 8-a. iOS 14 permite, de asemenea, utilizatorilor să-și seteze pentru prima dată propriile aplicații implicite pentru navigarea pe web și e-mail, potrivit Daily Mail.

Software-ul este disponibil pe iPhone 6s și mai sus, oferind utilizatorilor acces la un ecran de pornire regândit, galerie widget și o nouă interfață Siri.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole