duminică, aprilie 21, 2024
AcasăTehnologieTurcia scoate primul avion de luptă propriu. Costă 100.000.000 $. Ucraina vrea...

-

Turcia scoate primul avion de luptă propriu. Costă 100.000.000 $. Ucraina vrea să cumpere

Turcia a scos primul avion de luptă de fabricație proprie. Costă 100.000.000 de dolari și reprezintă o piatră de hotar extrem de semnificativă pentru industria aerospațială a țării. Ucraina vrea să cumpere noile avioane.

Turcia a scos primul avion de luptă de fabricație proprie, TF Kaan. Costă 100.000.000 de dolari, un cost ridicat care a întârziat prototipul.

Noul avion de vânătoare a fost însoțit la primul test de zbor de un F-16D al Forțelor Aeriene Turce.

Turcia scoate primul avion de luptă propriu. Costă 100.000.000 $. Ucraina vrea să cumpere
Kaan a fost în aer timp de 13 minute, atingând o înălțime de 2.400 metri și o viteză de 230 de noduri.

A avut trenul de aterizare desfășurat pe tot parcursul zborului și la aterizare a frânat cu parașută, ca la avioanele de vânătoare cu decolare și aterizare pe portavioane.

Linia generală este al unui avion de luptă de de generație a V-a, optimizat.

Scopul declarat al proiectului a fost dezvoltarea unui avion de luptă avansat cu o amprentă radar redusă, precum și un nivel ridicat de performanță și avionică modernă.

Însă, specialiștii sunt de părere că tipurile de senzori de ultimă generație și, mai ales, fuziunea și interoperabilitatea datelor ce caracterizează avioanele de vânătoare din generația a V-a, cum ar fi F-35, pe care americanii l-au refuzat Turciei, sunt probabil dincolo de accesul țării, potrivit twz.com.

La fel și nivelul de „invizibilitate” propriu omologilor săi din SUA.

Militarnyi a raportat recent că Ucraina intenționează să achiziționeze avioane de luptă turcești KAAN de generația a V-a.

Anterior, s-a raportat că, din cauza dificultăților financiare, Turcia căuta parteneri pentru un program de dezvoltare a avioanelor de luptă, pentru a reduce costul ridicat al programului.

Având în vedere cooperarea ucraineană-turcă în domeniul apărării, implicarea întreprinderilor ucrainene în programul de dezvoltare KAAN este de așteptat.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole