duminică, iunie 23, 2024
AcasăEconomicUSR propune majorarea plafonului cheltuielilor lunare cu amortizarea pentru vehiculele electrice la...

-

USR propune majorarea plafonului cheltuielilor lunare cu amortizarea pentru vehiculele electrice la 2.500 lei/lună

Parlamentarii USR Pollyanna Hangan și Cristian Bordei au depus o inițiativă legislativă pentru a sprijini firmele care au investit în protejarea mediului și au achiziționat automobile electrice. Astfel, inițiativa urmărește modificarea Codului fiscal și majorarea sumei lunare ce reprezintă cheltuielile cu amortizarea, de la 1.500 de lei/lună, așa cum este stabilit în momentul de față, la 2.500 de lei/lună pentru vehiculele electrice.
Conform actualelor prevederi din Codul fiscal, posesorii de autovehicule electrice nu au posibilitatea de a deduce cheltuielile cu combustibilul lunar, iar pentru a crea un cadru legal echilibrat și just, este necesar ca plafonul cheltuielilor lunare cu amortizarea unui autovehicul electric să fie majorat.
Senatorul USR Cristian Bordei, care este și membru al Comisiei pentru energie din Senat, consideră că cei care au achiziționat automobile electrice trebuie să se bucure de aceleași drepturi și datorii față de stat ca cei care au mașini clasice, cu motoare cu ardere internă.
Cristian Bordei: „Posesorii de mașini pe motorină/benzină au dreptul să deducă lunar cheltuielile cu combustibilul, piesele de schimb, RCA, TVA, în schimb cei care dețin autovehicule electrice nu beneficiază în totalitate de aceleași drepturi, ceea ce este o inechitate. Deducerea cheltuielilor cu combustibilul pentru vehiculele pe motorină/benzină nu se aplica în cazul vehiculelor electrice, drept pentru care este necesar ca plafonul cheltuielilor lunare cu amortizarea unui autovehicul electric să fie majorat.”
La rândul ei, deputata Pollyanna Hangan, membră a Comisiei economice din Camera Deputaților, crede că România trebuie să facă mai mult pentru stimularea achizițiilor de mașini electrice, măsuri necesare în tentativa de a atinge obiectivele stabilite prin Pactul ecologic european și transformarea Europei într-un continent neutru din punct de vedere al amprentei de carbon până în anul 2050.
Pollyanna Hangan: „Măsura propusă este încă un pas pentru atingerea scopului propus de Ministerul Mediului privind programul de stimulare a achiziției de vehicule electrice destinat companiilor, astfel încât România să își atingă obiectivele privind nivelul emisiilor stabilite prin Pactul ecologic european.”

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole