sâmbătă, iulie 13, 2024
AcasăEconomicVola.ro: Londra, Bruxelles şi Roma sunt cele mai ieftine destinaţii europene pentru...

-

Vola.ro: Londra, Bruxelles şi Roma sunt cele mai ieftine destinaţii europene pentru minivacanţa de Rusalii. Cel mai ieftin bilet cumpărat în această perioadă a fost 20 de euro

Co nform datelor Vola.ro, cele mai populare destinaţii pentru minivacanţa de Rusalii sunt: Londra, Bruxelles, Roma, Paris, Milano, Viena, Dublin, Istanbul, Dortmund şi Madrid.

”Aceste oraşe sunt alese în mod frecvent de români pentru city break-uri în Europa, fiind extrem de ofertante din punctul de vedere al atracţiilor şi al activităţilor pentru turişti. Mai mult decât atât, în multe dintre aceste destinaţii se află comunităţi mari de români, aşa că opţiunea pentru ele pentru concediul de Rusalii poate fi justificată şi de dorinţa oamenilor de a-şi vizita familiile, profitând de zilele libere”, arată compania.

Cele mai scumpe destinaţii rezervate de Rusalii sunt Amsterdam, Paris, Dubai, destinaţii care, în mod tradiţional, au preţuri mai mari la zboruri. La polul opus, cele mai ieftine destinaţii alese de români pentru minivacanţă sunt Viena, Bruxelles şi Milano, oraşe care se regăsesc în portofoliul multora dintre companiile aeriene ce operează în România.

În perioada minivacanţei de Rusalii, preţul mediu pentru un zbor pe un singur sens potrivit datelor Vola.ro este de 134 de euro, pe când preţul mediu pentru zboruri dus-întors este de 269 de euro. Preţurile sunt mai mari decât în anii trecuţi, dar se pare că tarifele biletelor de avion au stagnat în momentul de faţă, ceea ce înseamnă că nu vor mai apărea majorări de preţ în următoarea perioadă, menţionează compania.

”Vola.ro a înregistrat şi câteva recorduri pentru perioada acestei minivacanţe. De exemplu, cel mai scump bilet dus-întors a fost pe ruta Bucureşti – Marrakech şi a costat 626 de euro, fiind cumpărat cu 28 de zile înainte de plecare. Cel mai scump bilet doar dus a fost pe ruta Bucureşti – Munchen şi a costat 411 de euro, dar a fost achiziţionat şi din scurt, cu doar 8 zile înainte de plecare. Pe de altă parte, cel mai ieftin bilet doar dus a fost 20 de euro, pe ruta Craiova – Madrid, însă a fost cumpărat cu 64 de zile înainte, o dovadă în plus a faptului că preţurile early booking oferă o reducere semnificativă. De asemenea, cel mai ieftin bilet dus-întors a fost 88 de euro, pe ruta Bucureşti – Viena, cumpărat cu 98 de zile înaintea plecării”, arată agenţia de turism online.

În 2022, Vola.ro a intermediat vânzări în valoare de 73 milioane euro.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole