duminică, iunie 23, 2024
AcasăExterneZelenski cere anchetă internaţională în cazul avionului rusesc doborât

-

Zelenski cere anchetă internaţională în cazul avionului rusesc doborât

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut o anchetă internaţională în cazul avionului rusesc cu 65 de prizonieri ucraineni, doborât la frontiera ruso-ucraineană.

Avion rusesc doborât. Volodimir Zelenski a cerut miercuri o anchetă internațională în cazul avionului rusesc doborât. Potrivit Rusiei, acesta transporta prizonieri ucraineni în drum spre un schimb de prizonieri, scrie AFP.

Avion rusesc doborât. Argumentele lui Zelenski

Preşedintele ucrainean a învinuit Rusia de accidentul aviatic de miercuri. „Este evident că ruşii se joacă cu vieţile prizonierilor ucraineni. Ccu sentimentele părinţilor lor şi cu emoţiile societăţii noastre”, a spus Zelenski în discursul său zilnic.

Şeful statului nu a confirmat sau infirmat dacă victimele aflate la bord erau prizonieri ucraineni.

Armata ucraineană a precizat că era planificat un schimb de prizonieri pentru miercuri și a declarat că Rusia este responsabilă de protejarea prizonierilor de război ucraineni aflați în custodia sa. Ucraina a dat asigurări că va continua să vizeze instalațiile și avioanele militare rusești din regiunea Belgorod.

Ucraina nu a confirmat dacă în urma prăbușirii avionului au fost uciși prizonieri de război ucraineni. și nici dacă avionul a fost doborât de arme ucrainene.

Zelenski

Presa ucraineană a scris miercuri, cu referinţă la surse din serviciile speciale, că avionul doborât ar fi transportat rachete.

Preşedintele Zelenski a adăugat că a dat misiunea mai multe agenţii de stat să încerce să efectueze investigații ale accidentul.

Ruşii acuză Ucraina
Rusia acuză Ucraina de prăbușirea avionului, calificând distrugerea aeronavei drept un „act terorist”.

Autorităţile ruse afirmă că 74 de persoane, dintre care 65 de prizonieri de război ucraineni, au murit după ce avionul militar în care se aflau a fost doborât miercuri în regiunea Belgorod, în apropiere de graniţa cu Ucraina.

Cu o oră înainte ca accidentul aviatic să fie anunțat, autoritățile de la Belgorod au emis o alertă prin care au avertizat locuitorii cu privire la un posibil atac cu rachetă.

„În legătură cu prăbușirea avionului, Rusia a solicitat o reuniune urgentă a Consiliului de Securitate al ONU. Dar președinția franceză a fost de acord să organizeze o întâlnire abia după două zile”, scrie joi agenţia pRIA-Novosti.

Agenţia rusă a publicat joi şi lista presupuselor victime aflate la bordul avionului doborât.

Avion rusesc doborât.Ce se cunoaşte despre accident

Un avion militar rusesc s-a prăbușit mercuri în Belgorod, la granița cu Ucraina. La bord se aflau, de asemenea, șase membri ai echipajului. Dar și trei persoane care îi însoțeau, a declarat ministerul rus al Apărării.

Nu este cunoscută cauza accidentului, care a avut loc în jurul orei 11 dimineața. emenea, nu se știa dacă a supraviețuit cineva.

Videoclipul postat pe aplicația de mesagerie Telegram de Baza, un canal legat de serviciile de securitate rusești, arăta o aeronavă mare căzând la sol și explodând. În imagini se poate vedea o minge de foc imensă.

Guvernatorul regiunii Veaceslav Gladkov a declarat că a avut loc un „incident” în districtul Korochansky din regiune, la nord-est de orașul Belgorod, și că va verifica locul.

Incidentul a avut loc în districtul Korochanski din regiune.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole