duminică, iulie 21, 2024
AcasăEconomicBanca germană Commerzbank va reveni în indicele bursier DAX la sfârşitul lunii...

-

Banca germană Commerzbank va reveni în indicele bursier DAX la sfârşitul lunii februarie, după ce a fost eliminată în 2018

Revenirea în indicele DAX vine după ce Commerzbank a lansat o reorganizare majoră a activităţilor sale în urmă cu doi ani, care a dus la tăierea a mii de locuri de muncă şi la închiderea de sucursale, care au restabilit profitabilitatea.

”Acest lucru arată că suntem pe drumul cel bun cu restructurarea noastră şi ne încurajează să continuăm cu aceeaşi energie”, a declarat Commerzbank pe Twitter, ca răspuns la anunţ.

În 2018, Commerzbank, deţinută încă parţial de guvernul german după o salvare, a fost exclusă din indicele DAX pentru a face loc unei vedete a sectorului tehnologic, aflată în ascensiune, subliniind ponderea în scădere a principalelor bănci ale naţiunii.

Dar acea vedetă a fost Wirecard, o companie de plăţi care s-a prăbuşit în 2020, după ce a fost dezvăluită o fraudă derulată pe parcursul unor ani de zile, stânjenind guvernul german şi pătând reputaţia naţiunii de refugiu pentru investiţii sigure.

După dispariţia Wirecard, Deutsche Boerse, care întocmeşte indicele DAX, l-a reînnoit pentru a include 40 de companii, mai degrabă decât cele 30 anterioare, şi a înăsprit criteriile de aderare.

De la înfiinţarea sa în 1988, indicele DAX a fost răspunsul Germaniei la Dow Jones Industrial Average din New York şi FTSE din Londra, membrii săi formând elita corporativă într-una dintre cele mai mari economii din lume.

Alţi membri ai indicelui DAX includ Siemens, Volkswagen şi Allianz. Commerzbank va înlocui compania Linde, care renunţă la listarea sa în Germania.

 

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole