joi, februarie 29, 2024
AcasăEconomicCiucă, discuție cu Black Sea Oil pentru o eventuală derogare de la...

-

Ciucă, discuție cu Black Sea Oil pentru o eventuală derogare de la plata taxei pentru solidaritate

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a anunțat luni, întrebat dacă cei de la compania Black Sea Oil and Gas ar fi cerut o derogare de la plata taxei pentru solidaritate, că va avea o întrevedere luni după-amiază cu ceilați lideri ai coaliției și cu reprezentanții Black Sea Oil, iar printre subiectele abordate va fi și cel al plății taxelor.
„În acest moment, am stabilit o întâlnire cu ceilalți co-președinți ai coaliție și ne vedem astăzi după-amiază cu reprezentanții Black Sea Oil și sigur că unul dintre subiectele abordate va fi și cel al plății taxelor, în conformitate cu directiva europeană și cu ordonanța de urgență, ceea ce, în momentul de față, este foarte clar prevăzut pe de o parte și de către Regulamentul UE și de ordonanța aprobată în Guvern”, a declarat Nicolae Ciucă, întrebat, la finalul BEX al PNL de luni, despre faptul că Black Sea Oil a cerut să primească o derogare de la plata taxei pentru solidaritate, scrie News.ro.
Chestionat dacă reprezentanții Black Sea Oil au cerut să fie scutiți de plata acestei taxe, premierul a răspuns: „Nu am discutat în particular cu dumnealor. Ca atare, discutăm astăzi”.
Antena 3 a scris anterior că Black Sea Oil and Gas nu vrea să plătească taxa de solidaritate şi propune Guvernului o derogare.
Reamintim că Ministerul Finanțelor a cerut Comisiei Europene clarificări în privința regulamentului european transpus în legislația națională, prin ordonanța adoptată la final de decembrie, pentru introducerea contribuției de solidaritate, o suprataxă asupra companiilor din sectoarele petrol, gaze și cărbune. Clarificările vizează modul în care este calculată această taxă, inclusiv din perspectiva cifrei de afaceri, și ar putea fi decisive în stabilirea poziției autorităților fiscale în cazul OMV Petrom, companie care a transmis că nu este obligată să achite această taxă.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole