vineri, mai 24, 2024
AcasăPoliticMarcel Ciolacu, mesaj tensionat transmis din Italia. Premierul nu cedează

-

Marcel Ciolacu, mesaj tensionat transmis din Italia. Premierul nu cedează

Din Italia, premierul le-a transmis celor de la PNL un mesaj ferm. Șeful Executivului a dat asigurări că nu va adopta o schimbare a calendarului electoral, decât în cazul în care se vor comasa toate alegerile din acest an. De asemenea, Marcel Ciolacu a precizat că în cazul în care coaliția se rupe, va demisiona.

Marcel Ciolacu le-a transmis liberalilor, din Italia, că nu va adopta schimbarea calendarului alegerilor. Premierul a precizat că acest lucru ar fi posibil doar în cazul în care se vor comasa toate alegerile din 2024. Totodată, șeful Executivului a subliniat că în cazul în care coaliția de guvernare se va rupe, îi va prezenta mandatul președintelui Iohannis.

Marcel Ciolacu, mesaj ferm din Italia. Ce se întâmplă cu alegerile

Premierul a precizat că va adopta actele normative doar în momentul în care va exista un calendar electoral coerent. Mai mult, Marcel Ciolacu, a declarat miercuri seară, 14 februarie, la Roma, că dacă partidul condus de Nicolae Ciucă iese de la guvernare, atunci va demisiona.

Marcel Ciolacu

„Dacă PNL iese de la guvernare, în acel moment domnul președinte

Klaus Iohannis va primi mandatul meu de prim ministru. Eu am intrat în această coaliție inclusiv după o discuție cu președintele României, am discutat că vom duce această coaliție și guvernare cel puțin până în 2024”, a afirmat premierul, aflat în Italia.

Comasarea alegerilor, motiv de tensiuni între partide

Premierul României a precizat că discuțiile legate de comasarea alegerilor din să acapareze întreaga scena politică. Oficialul a subliniat că cele două partide de la guvernare vor mai discuta legat de modul în care va fi abordat calendarul scrutinelor din acest an.

„Românii și Guvernul României au un calendar, actualul calendar stabilit. Am intrat într-un joc în care românii nu mai înțeleg nimic, tot vorbim de comasări, nu luăm decizii în timp real și avem toate aceste discuții. Eu dacă aș fi alegător aș fi extrem de deranjat de aceste discuții. (…) Îmi doresc ca și priministru să dau tot ce înseamnă modificare legislativă pentru tot anul electoral. Ne mai gândim cum facem abordare a alegerilor. ”, a adăugat acesta.

Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu, despre calendarul alegerilor

Primul ministru a dat asigurări că nu va interveni asupra calendarului electoral, decât în cazul în care vor exista modificări pentru întreg anul.

„Eu nu voi schimba calendarul electoral decât pentru întreg anul. Am spus foarte clar acest lucru. S-au propus scenarii de comasare, dar nu pentru tot anul.”, a premierul.

Articole SIMILARE

spot_img

Ultimele Articole